středa 25. července 2018

Tisíc polibků - Tillie Cole

Název: Tisíc polibků
Autor: Tillie Cole
V originále: A Thousand Boy Kisses
Vydáno v originále/ČR: 2016/2017
Počet stran: 352
Nakladatelství: Yoli
Série:-
Překlad: Renata Heitelová

Anotace:
„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném o
kamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.
Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.


Obálka:
Je moc pěkná, taková sladká, líbí se mi i anglická obálka.

Děj:
Děj začíná už v pěti letech hlavních postav, kdy se Rune přistěhuje z Norska. Seznámí se s malou sousedkou Poppy a od té doby jsou nerozlučitelní. Poppy dostane od babičky sklenici plnou srdíček, respektive je tu 1000 srdíček, na která si má zapsat ty nejkrásnější polibky v životě. Rune a Poppy jsou spolu až do chvíle, než je Rune nucen jet s rodiči zpátky do Norska na dlouhé dva roky. Zpočátku si s Poppy volají každý den, ale pak..jednoho dne utne Poppy kontakt. Úplně..

Rune miluje focení a Poppy hru na violloncelo. Každopádně, když se Rune vrátí zpátky z Norska je jako vyměněný. Kouří a baví se se zvláštními lidmi. Nechápe, proč s ním Poppy přerušila kontakt. Zpočátku se sobě vyhýbají, než se spolu odváží bavit. Stále se milují, ale Rune chce vědět, co se stalo..Od Poppy se dozvídá strašnou skutečnost, že je nemocná a bohužel to nejde nijak vyléčit.
Rune se s tím nemůže smířit a hodlá Poppy alespoň splnit všechno co jde...

Názor:
Ach bože, bože..to je zase doják. Hvězdy nám nepřály, Než jsem tě poznala, nebo Dlouhá cesta. To je přesně ten typ příběhů, kdy nezůstane oko suché. Spousta lidí sdílí názor, ž
e je kniha přeslazená a tak mladá láska nemůže vypadat takhle...

Možná to je přeslazené, ale podle mě i tohle se může vzácně reálně stát. Mě se kniha líbila a je mi 26 let. Dojímala mě už scéna s babičkou a sklenicí plnou srdíček. 

Láska Runea a Poppy, která se přirovnávala k třešňovému květu se mi moc líbila. Upřímně ten konec mě teda vážně naštval. Je to strašně useknuté, ani nevíme co se vlastně stalo. Máte dočteno a jen koukáte a říkáte si: ,,Cože?''. Každopádně knížka je pěkná, ačkoliv je hodně smutná.

Hodnocení:
10/10

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pět kroků od sebe - Rachel Lippincott

Pět kroků od sebe Originál:  Five feet apart Nakladatelství:  Yoli Rok vydání:   2019 Počet stran:   253 Autor :  R...